fbpx

Mężczyzna z Los Angeles przez 153 dni odżywiał się w meksykańskiej restauracji

Andrew Hawryluk, 23 letni animator z Los Angeles, zaistniał w mediach elektronicznych po tym, jak sam twierdzi, przez 153 dni z rzędu jadł w Chipotle – sieci meksykańskich restauracji – (chipotle oznacza wędzone chili).

Oczywiście chwalimy tutaj umiejętność skrzętnego dokumentowania to jednak musimy być szczerzy: jakoś nas to nie poruszyło. Każdy, kto wykonuje pracę za biurkiem, potwierdzi, że to całkiem łatwe jeść codziennie to samo na lunch; chociażby mój redaktor praktycznie codziennie od półtora roku je bajgla.

Według strony internetowej Hawryluka, rozpoczął on swoją przygodę z Chipotle w lutym, kiedy zdecydował się przez cały Wielki Post codziennie jadać w Chipotle.

Jednak, jak powiedział on Business Insider, po końcu Wielkiego Postu postanowił zobaczyć jak długo jeszcze uda mu się utrzymać taki zwyczaj. Łącznie wydał już w tej sieci restauracji $1,567(~5,900 zł) głównie zamawiając kurczaka z ryżem.

Jednak jedzenie zawsze w tej samej, średniej sieci meksykańskich restauracji nie wywołuje u nas aplauzu, gdyż jest wiele bardziej autentycznych meksykańskich lokali.

Hawryluk napisał na swojej stronie “Uważam Chipotle za obiektywnie najlepszą restaurację. Najważniejsze dla jakości restauracji są: cena, smak, szybkość, wystrój, konsystencja, składniki oraz wielkość porcji i przejrzystość. Jeśli znasz restauracje lepszą w jednym lub we wszystkich tych kategoriach, daj mi znać.”

Może to mała autentyczność tych restauracji przyciągnęła do nich Hawryluka. Powiedział on portalowi Vice, że właściwie to on nie lubi meksykańskiego jedzenia.

“To zabrzmi bardzo głupio, ale ja nie lubię meksykańskiego jedzenia,” powiedział.” Kiedyś jadłem meksykańskie jedzenie w super autentycznych restauracjach w Kalifornii, Nowym Jorku oraz Miami, ale jest coś takiego w meksykańskim jedzeniu, że jest strasznie pszeniczne i węglowodanowe.

Wielbiciel Chipotle planuje wykorzystać swoją nowo zdobytą sławę do pokazania swojej sylwetki, aby udowodnić, że ta dieta nie spowodowała u niego żadnego zwiększenia wagi. Zmieniam tekst mojego podrywu na “Prowadzę bloga o codziennym jedzeniu na Business Insider”.

Strona główna Wiadomości Mężczyzna z Los Angeles przez 153 dni odżywiał się w meksykańskiej restauracji

Warto przeczytać

Rekordowe zimne lato w Szwecji. -3,3 stopnia w lipcu

W sobotę w większości miejsc w Szwecji było mniej niż 20 stopni Celsjusza. W kilku miejscach, takich jak Harstena oraz północnej Ölands, odnotowano temperaturę powyżej 20...

Szwedzki premier odrzuca wszelkie ograniczenia osób ubiegających się o azyl

Szwedzki premier Stefan Löfven odrzucił pomysł ograniczenia jakichkolwiek wniosków azylowych, stwierdzając, że taka propozycja byłaby sprzeczna z poparciem samego prawa do azylu.

W budynku mieszkalnym szaleje wielki pożar

Płonie ośmiopiętrowym budynek mieszkalny Landskrona.- Pożar bardzo szybko się rozprzestrzenia. Panuje chaos i panika wśród mieszkańców, mówi jeden ze świadków.